中国龙珠论坛

加入龙论666

QQ登录

只需一步,快速开始

架勢堂(森美小儀)無聊IQ題,笑死你

Q:咩野要掉落水4次先會俾水沖走?
A:雀仔(有隻雀仔跌落水 跌落水 跌落水 有隻雀仔跌落水 被水沖去)

Q:黑貓同白貓一齊過馬路, 白貓俾車撞低, 咁白貓會同黑貓講既第一句說話係咩呢?
A:喵~

Q:一個女人去隆胸醫生話:兩個要1萬蚊,跟住個女人話太貴,轉1個,問要幾錢?醫生答
咩?(估成語)
A:一波三折

Q:牛驚咩植物?
A:牛(牛{怕}葉)

Q:有咩島唔係四面環海, 除左安全島之外?
A:吉之島

Q:咩植物識溜冰?
A:花(花{識}溜冰)

Q:皇后似咩?
A:廣場(皇后{像}廣場)

Q:有一塊火腿同一條腸仔放左落同一隻鑊度,點解佢地唔傾計?
A:因為佢地未熟

Q:讀完中五讀乜?
A:讀下午

Q:點解唔可以係船上講笑話?
A:因為個海聽到會笑,咁就會引起海嘯

Q:食乜野昆蟲會瘦?
A:蟻(食蟻瘦)

Q:用身體上邊樣野可以修飾雙手?
A:毛髮(毛髮可修飾的一對手)

Q:機械人最鍾意扮咩?
A:扮焦

Q:1+1 幾時會=3?
A:錯個陣

Q:去小明屋企禁極門鍾佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門?
A:我來自德成

Q:樹邊部份最得閒?
A:葉(葉得閒)

Q:達文西密碼上面是什麼?
A:達文西帳號

Q:世界上最貴既係咩菜?
A:巴菜

Q:豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?
A:My love my fate

Q:鯊魚食左紅豆會變咩?
A:紅豆沙

Q:檸檬最怕咩生果呢?
A:柑(柑橘檸檬)

Q:小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?
A:因為自作業,不可活。

Q:1隻雞,1隻鵝,1隻鴨. 分3支汽水點解分唔勻?
A:婀娜多姿(鵝?多支)

Q:魚旦粉有魚旦,牛腩粉有牛腩..咁咩野粉有雪糕呀?
A:seven

Q:小明綠燈過馬路,點解最後比車撞死?
A:明明綠燈轉眼變成紅燈........

Q:巴斯光年殺左條龍,
後世人幫佢改左個花名..
知唔知係咩?
A:撒龍巴斯

Q:流星花園首主題曲叫流星雨
咁陶大花園首主題曲係乜呀?
A:陶大宇

Q:咩動物識桌球?
A:鷹(英式桌球)

爛 gag 大全...!!!

1. 巴斯光年殺左條龍之後變左咩? 殺龍巴斯

2. 條蟲爬去皇帝條j度你估係咩?爬龍舟囉

3. 有一日公仔軟糖行行下路,行左一陣,佢話:「我隻腳好軟」

4. 當你看完A片後要作什麼?看B片!VCD是分開兩隻的唷~~!!

5. 有一日小明行行下街果時覺得隻腳好酸,點解呢?~原來小明踩中左舊檸檬

6. 國際機場男廁係點嫁呢? 乜@@@都有

7. 從前有個gag掉左落地,跟住點呢? 個gag冇爛到

8. 咩植物識溜冰?花,因為花式(識)溜冰

9. 皇后似咩?似廣場,因為皇后像廣場

10. 咩玩具唔可以係船玩?爆旋陀螺

11. 有乜野慘過食屎?食兩舊屎

12. 去中國唱咩? "唱"人民幣

13. You go to a ball, but you do nothing, what are you doing? Whole night stand

14. 小明成日上甜網,結果會係點呢? 搞到成部電腦都係蟻

15. 有一塊火腿同一條腸仔放左落同一隻鑊度,點解佢地唔傾計?因為佢地未熟

16. 讀完中五讀乜?讀下午

17. 點解唔可以係船上講笑話?因為個海聽到會笑,咁就會引起海嘯

18. 食乜野昆蟲會瘦?蟻...因為食蟻瘦

19. 機械人最鍾意扮咩?扮焦

20. 1+1 幾時會=3?錯個陣

21. 月經來為什麼不能吃健達出奇蛋呢?因為會讓你驚奇不斷...

22. 為什麼小紅帽的胸部這麼小呢?因為她奶奶被大野狼吃掉了...

23. 食得檸檬多會傷架喎,傷咩呀?傷心囉

24. 豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩? 「My love my fate」

25. 鯊魚食左紅豆會變咩?紅豆沙~

26. 檸檬最怕咩生果呢?柑!(柑橘檸檬)即係柑拮檸檬?~

27. 估一句英文: "ABAABBBBBBBBABABAAAAAAAAABBBBBBBBBBBBABABAAABAAAAAA" (Long time no C)

28. 窩打老道的老豆叫咩名?窩打老豆

29. 王子吻了公主,結果點呢?王子變了冬菇,公主變了雲腿,他們從此係煲仔入面,過住好焗既生活。

30. 有一日,火柴人行行下街覺得個頭好痕,結果係點呢? 跟住火柴RR佢,之後個頭著火~咁佢就就死左lu~

31. 有一日,有個人拆阻飛機個廁所,之後掟阻個廁所落街,點解呢? 因為o個個人係痴線ge。

32. 有一日,有隻貓救番第二隻貓,你估隻貓會講咩? 喵!~

33. 有一日,有個阿婆死阻,點解? 因為佢俾飛機個廁所掟死阻。

34. 又有一日,小明見到佢想搭o個架巴士開走阻,咁佢去追啦,最後真係俾佢追到喎,點解呢? 因為佢真係跑得好快。

35. 有一隻狗o係貓後面,又有隻羊o係貓後面,咁點解貓會話佢前面o個隻係羊呢? 因 為佢講大話。

36. 有一日咖啡杯跌阻落地爛阻,咁警察就懷疑係玻璃杯做ge,之後玻璃杯講阻一句就洗脫阻嫌疑,你估佢講阻d 咩? 咖啡杯都企不穩。

37. 有個人佢隻手擺任何野都會溶,唯獨係一樣野唔會,你估係咩? 麥提沙,只溶o係口唔溶o係手。

38. 有個小朋友好乖從來都唔會開門俾陌生人ge,但係有一日有個佢唔識ge人按門鐘, 之後講阻一句說話,個小小朋友就開阻度門啦,你估下句說話係咩? 我來自德誠。

39. 貓點解會有九條命呢? 因為有九隻貓咪有九條命lo

40. 小明點解會跳得高過飛鵝山ge? 因為飛鵝山唔識跳lo

41. 有一日飛機失事,除阻小明一個之外,全部人死哂,點解呢? 因為佢好彩。

42. 小明要去縱火,咁佢去到一間屋有爐啦、有木傢具啦、同埋一罐火水,咁你估佢會點著d 咩先? 佢會點著支火柴先!~

果然好无厘头啊,听过有架势堂呢个节目,但系从黎未听过。个节目主要系讲咩噶?森美会5会好似笑谈广东话甘玩小仪噶?

真系好无聊,但系几搞笑~~

大家知5知森美系米整左个森美移动啊?

森美移动究竟做咩噶?

森美移动似乎只系个节目名黎播,其他野我唔知嘎~~

但系前几日端午节,森美同D人上全线大搜查爬龙舟果时距地话自己系一个组合。

系挂?搞gag组合挂?哈哈

其实我早就有个疑惑,咩系 搞gag呢? 顺便讲埋,a1a1a120其实系我同学,系我介绍距黎论坛玩~

原来系甘~~ gag系英文,指风趣、爆笑的小桥段

森美移动已家唱歌拉!!!!!!

好似重上埋劲歌金曲排行榜

这些东西是很好玩,但你打得不辛苦,我看得都辛苦,看了我半天

几无聊,又几得意的,好啊,继续加油!!