中国龙珠论坛

加入龙论666

QQ登录

只需一步,快速开始

爆笑广东话!你实有听过!

正宗潮州菜…正宗潮州菜… 客人:"伙計, 有咩好介紹呀?!" 伙計:〝食老鼠拼盤啦,有老鼠蛋、老鼠腸、老鼠豬耳,但冇老鼠鵝〞( 老鼠:滷水)

無牌熟食… 小販:"好拎而蛋、牛演、支肉演呀〞(好靚魚蛋、牛丸、豬肉丸)

深圳麥當勞 … 港客:〝唔該一個豬柳漢堡。" 店員:〝要蛋呀。〞 港客:〝唔要蛋喇唔該!〞 店員好勞氣:〝你要蛋喎!〞 港客開始?憎:〝我唔要蛋喇,我淨係要豬柳漢堡咋!〞 店員更加勞氣:〝要蛋一蛋呀,要蛋十分钟呀.〞(蛋:等)

入境處… 遊客:"要睇新款證定畜牲證呀?" (身份證定出生證?)

巴士站 … 遊客:〝Sen山唔該,請問你有冇生痔瘡呀? (有冇散紙唱)

街道上… 遊客 : [請問侏儒村係邊?] (G2000)

服裝店… 遊客問:"條褲有冇隊架?" >然後摸下條褲:"噢!冇隊o架?!咁唔要囉。" (冇袋)

數碼通… 遊客 : [呢個管睇到雷電嗎? ] > 售貨員 : [唔會, 好安全架…] > 遊客 : [無雷電顯示功 能嗎?!] (來電顯示) 售貨員 :[手機唔駛用避雷針的 ~] 遊客 :[咁我部手機可唔可以出煙先? ] (trade in)

豐澤電器 … A遊客:〝請問呢部電視機有冇電視框呀?〞(Discount) 售貨員:〝當然有啦。〞 A遊客:〝咁電視框幾多錢呀?" 售貨員:"唔好意思要成架買,冇得要個電視框架〞 B遊客:"請問忍忍支係ben? 另外呢度有冇死守間?〞﹝影印機、洗手間﹞

髮型屋… 髮型師:[小姐想點剪呀?] 小姐:[師父,同我剪得多神似D !] 髮型師:[ 己經好神似嫁喇喎?!] 小姐:[唔係神似,係要有神似! !] (要有層次 ) 髮型師:[小姐想做D咩顏色呀?] 小姐:[我想做好似森林咁0既色! ] (深藍色) 髮型師:[森林? ] 小姐:[係呀~] 髮型師:[小姐吹頭喇,想點吹呀?] 小姐:[同我推返個言得啦! !] (吹返個形 )

\

好搞笑啊~~~~特别昵个:遊客:〝Sen山唔該,請問你有冇生痔瘡呀?

洛洛响边问甘多好野噶

哈哈,唔知边个既Q空间里头,搞野哩??

果然系几搞笑啊,都系D人讲广州话嘅音5正姐~

系好搞笑~不过5看解释真系好难看得明!

SS5GOKU 该用户已被删除

看是不够过瘾的,能听他说出来的才好,我有广东笑话网址,大家要听吗/

好好笑,笑死偶啦,我转到QQ空间了

喜几好笑

以下是引用超级达而特,在2007-7-14 16:19:33的发言:

看是不够过瘾的,能听他说出来的才好,我有广东笑话网址,大家要听吗/

要!!梗要啦 111

~~~~

高手高手 佩服佩服 阴茎阴茎(钦敬 钦敬)

狂汗。。

以下是引用最强の格古洛在2007-8-5 9:35:48的发言:

~~~~

高手高手 佩服佩服 阴茎阴茎(钦敬 钦敬)

真系好搞笑啊.但系吾系个个都好搞笑.楼主努力点啦....别怪不不打广东话,实在是好难打.原谅哦

汗,,楼上的觉得难听,,,

话说真得很搞笑呵,,地一个貌似是潮洲,\汕头的话吧,,

就是因为语言不通,所以会闹出很多笑话。

哈哈,好搞笑喔。

[未评]

MYGOD我无语了

有趣有趣,搞笑搞笑,广东话的字太难打,还是普通话好

潮州话系口甘既拉!不过真系几搞笑,我就系广东中山人,伟人故里啊呵呵

另回18楼,我地Q群都系用白话

粤剧太好玩了,我要学学看啊