中国龙珠论坛

加入龙论666

QQ登录

只需一步,快速开始

唔知有几多人记得,广州曾经有间“龙珠美食快餐店”?

唔系净系得个名嘎,成间野既装修都系用《龙珠》的图画嘎!成间龙珠主题餐馆甘(不过应该无鸟山明授权咯),好可惜我未入过去啊,我细阵好小出街。

突然间记番起呢间宝地,上google搜索左下,居然仲有记载,就系呢度喇:

东山区龙珠美食快餐店 沿江中路363号 83850635

即系而家既江湾大酒店对面呢~~果度依家都有好几间食肆嘎。

不过,我最后一次系响10年前见到过呢间野喇,10年人事几番新,而家已经无左了,仲念住稳距个老细搞个专访添!~~~~~

哈哈,我终于拿到沙发!  我都未听过有呢间野,虽然我E+就住系果读附近.不过我去过龙津路有见餐厅有样野叫"龙珠果布甸"几好食噶,就系我嘅补习社隔离,E+仲有!

个老细一定系个龙珠fans!!哈哈

不再是天使你讲果个同龙珠有无关系架???

我念就无啦,讲真,除非真系对龙珠有好深感情,唔系我念都唔会甘有心思去甘样搞咯。

租金同装修都系钱来嘎,如果顾客唔受落,反而当你大唔透,咪好容易执笠?

我念距执左,都系呢个原因咯。

以下是引用午夜格古洛在2006-9-15 下午 12:47:31的发言:

我念就无啦,讲真,除非真系对龙珠有好深感情,唔系我念都唔会甘有心思去甘样搞咯。

租金同装修都系钱来嘎,如果顾客唔受落,反而当你大唔透,咪好容易执笠?

我念距执左,都系呢个原因咯。

不过我觉得,果间餐厅就应该开系D小学附近啦,甘肯定有好多客人噶,虽然都系小学生.

以下是引用不再是天使在2006-9-16 上午 08:59:23的发言: 不过我觉得,果间餐厅就应该开系D小学附近啦,甘肯定有好多客人噶,虽然都系小学生.

讲得岩~ 果度真细有间小学——八旗二马路小学。

但系始终最后都倒闭咗,如果E+仲开嘅话,下次龙坛聚会可以去果度啊,哈哈! 但事实上~~

以下是引用不再是天使在2006-9-16 上午 11:47:01的发言:

但系始终最后都倒闭咗,如果E+仲开嘅话,下次龙坛聚会可以去果度啊,哈哈! 但事实上~~

哈哈,系啊,可惜10年前我地论坛仍未出世……

10年前.....

如果衣家有我日日都去帮衬距

以下是引用18号-朝在2006-10-3 上午 05:31:20的发言:

10年前.....

如果衣家有我日日都去帮衬距

哇,姐姐甘有钱啊!好羡慕啊,我最多每个星期去一次,每次都同一大班同学去,甘先好玩噶嘛!

最好系定为龙论聚会老地方,不过而家讲呢d都系无用啦。有本事自己开间就有得玩~

我细个去过一次,净系记得D野食同添美食一样,净系D装修唔同姐

如果开快餐店,专做学生生意都系有得做既,如果系龙珠最hit既时候.不过我念最主要系老板中意龙珠啦.话5定系d好有钱既人又中意龙珠就整间离做下.

以后边个发佐达开多间拉...到时我再去帮衬~~~

那的菜好吃吗?

我有点想去,但是有人说是10年前?....

站在商业角度来看,现在看龙珠主题餐厅肯定要倒闭,因为现在的年轻一辈已经不喜欢龙珠了!

虽在广州但没去过,上下九友吗?

江湾大酒店对面,沿江中路~

年轻一辈都不喜欢倒是不能一概而论。去看看论坛的新闻搜集区的某帖吧。

我始终相信,如果Z能在大陆地区播映的话,热潮一定会再起的。

如果茂名地区有的话,就好了,我去!不过不买东西哈哈

以下是引用小脚趾在2006-10-22 1:09:45的发言:

我细个去过一次,净系记得D野食同添美食一样,净系D装修唔同姐

其实野食都系其次,最重要系爱龙珠噶热情啊嘛~~