中国龙珠论坛

加入龙论666

QQ登录

只需一步,快速开始

[讨论]为什么GT里孙悟空没死?

我一直有个疑惑为什么孙悟空没死?在GT中其他人最后都死了吗?那贝吉塔呢,也死了吗??
[此贴子已经被鸟山大人于2006-10-2 下午 02:32:24编辑过]

<P>楼主,先告诉你!图可谓是十分之好呀!我喜欢这图!</P><P>不过悟空是没死啦!至于其他人,不好说,毕竟老鸟没说,我们也不好猜啊!</P>

悟空後面和神龙合体不见了,变成一种精神的存在......其他人老死了.......都已经那样久.......

悟空其实在大一星龙时就死了  只是他已经不平凡了 加上神龙帮助 超脱生死了

悟空是和神龙合体的吧 我想看到他们用 合体 的那套动作来完成!

大家不明白嗎???
其實悟空係儲元氣彈個時以經半死,再比一星龍打多幾下,最後用埋最後既力量推出元氣彈,
之後悟空已經死左啦,神龍換醒既只係悟空既靈魂,大家記唔記得,
比達問悟空去邊個時突然話:難道你.........,接著悟空走左,呀包係地上見到悟空既衣服,
之後比達就背住鏡頭話:你......好好保存佢啦........,之後就走左,
跟住悟空搵無限個時,龜仙人睇住悟空,心入面講左句:悟空.....唔通..........
再跟住悟空去搵笛子魔童,佢同魔童講咁耐以黎辛苦你啦!!!
,跟住魔童同佢握手時候突然有種通電既感覺,個時佢知道悟空死左,
跟住佢話:孫!唔通你........,跟住悟空再次消失...........
大家都知道死人係唔可以係人間,所要咪要走....之後佢既靈魂就入左龍珠入面
但係點解唔係去天堂,可能悟空已經唔屬於世界上任可一個地方了,
咁係一百年之後個個係悟空既幻影........係專登黎睇悟空Jr比賽
最尾悟空係靠神龍先可以同咁多位道別,
大家都知,神龍話過唔比大家再用龍珠,咁即係話龍珠既力量會消失,
咁即係比神龍叫醒既悟空會跟住消失啦,
如果要大家睇住悟空消失,咁不如靜靜地消失.......
而且咁先似係悟空既作風呀!!!!!!!!
跟據比達,龜仙人,笛子魔童講既野同語氣

<P>悟空和神龍合體了吧</P><P>成了4星珠吧(我覺得= =)</P><P>100年後可以見到他的@@</P>

<P>悟空...........这个问题不太好回答啊</P><P>应该是没死吧!!!!在Z的最后一级里-----番外篇"勇气的证明  悟空的四星球"悟空出来的时候头上没有那个</P><P>"天使光环"啊所以应该还活着吧</P>

<B>以下是引用<I>rex_zwt415</I>在2006-12-3 14:32:31的发言:</B>
大家不明白嗎???
其實悟空係儲元氣彈個時以經半死,再比一星龍打多幾下,最後用埋最後既力量推出元氣彈,
之後悟空已經死左啦,神龍換醒既只係悟空既靈魂,大家記唔記得,
比達問悟空去邊個時突然話:難道你.........,接著悟空走左,呀包係地上見到悟空既衣服,
之後比達就背住鏡頭話:你......好好保存佢啦........,之後就走左,
跟住悟空搵無限個時,龜仙人睇住悟空,心入面講左句:悟空.....唔通..........
再跟住悟空去搵笛子魔童,佢同魔童講咁耐以黎辛苦你啦!!!
,跟住魔童同佢握手時候突然有種通電既感覺,個時佢知道悟空死左,
跟住佢話:孫!唔通你........,跟住悟空再次消失...........
大家都知道死人係唔可以係人間,所要咪要走....之後佢既靈魂就入左龍珠入面
但係點解唔係去天堂,可能悟空已經唔屬於世界上任可一個地方了,
咁係一百年之後個個係悟空既幻影........係專登黎睇悟空Jr比賽
最尾悟空係靠神龍先可以同咁多位道別,
大家都知,神龍話過唔比大家再用龍珠,咁即係話龍珠既力量會消失,
咁即係比神龍叫醒既悟空會跟住消失啦,
如果要大家睇住悟空消失,咁不如靜靜地消失.......
而且咁先似係悟空既作風呀!!!!!!!!
跟據比達,龜仙人,笛子魔童講既野同語氣

不能用普通话发言么= =

<P>我觉得悟空成神了吧,与龙珠融合,也应该具有了实现愿望的能力,他最后跟短笛握手手中还迸发出电光了,也许是帮忙短笛增加战斗力把</P><P>话说回来,短笛也算个神了吧,"地狱门守卫者"</P>

同意上楼的意见..~不过我想各位龙珠迷也不会想悟空死吧..~

龟仙人不会死的,TV里说他吃了不死药

悟空和神龙合为一体了因该不会死吧

<P>老鸟不想让他死吧?          </P><P>我们也想这样,这样一来是吧?</P>

被杀死了,不就没办法play了吗?!

没死不是很好吗?
不懂?

<P>最好就是没死,</P>

悟空嘛好象和神龙去了天堂猜的。.....

主角死了还怎么拍下去啊

因为他得到的是老界王神的命,还可以活一千年。